No
waste.
Pure
energy.

Muutamme hukkalämmön hyötyenergiaksi

Bang & Bonsomer: jäähdytysratkaisu yllätti meidät tehokkuudellaan

Ammattitaitoa, rohkeutta ryhtyä toimeen ja jääräpäisyyttä – näitä kaikkia tarvittiin, kun Bang & Bonsomerin ja SWS:n yhteistyö käynnistyi pari vuotta sitten. Liiketoimintayksikön johtaja Markus Buchen haastoi SWS:n kehittämään Valkeakosken tehtaan tuotantolinjalle mahdollisimman tehokkaat lämmönvaihtimet. SWS:n tarjoama ratkaisu poikkesi niin Bang & Bonsomerin kuin kokeneen laitetoimittajankin ajatuksesta. Mutta lopputulos yllätti kustannustehokkuudellaan molemmat!

– Kyllä, yli 35 vuotta alalla toiminut laitetoimittajammekin totesi, että SWS:n ammattitaidolla uuden tuotantolinjan jäähdytysratkaisusta tuli kustannustehokkuudeltaan yksi maailmaan parhaimmista ellei jopa paras, Buchen kehuu.

Projektiosaamista avaimet käteen -periaatteella 

Materiaaliteknologian ratkaisuja vuodesta 1927 tarjonneelle Bang & Bonsomerille innovointi on yksi omistakin perusarvoista. Sekä teollisuutta että julkista sektoria palvelevan yrityksen tavoite onkin ymmärtää asiakkaan prosessit syvältä ja luoda partnereiden kanssa uuden ajan teknologioita, jotka muuttavat liiketoimintaa kannattavammaksi.

– Kun toinen liiketoimintayksikkömme päätti myös investoida uuteen laitteistokokonaisuuteen, haimme jo kertaalleen koeponnistettua yhteistyökumppania. SWS:llä oli resurssit hallinnoida monimutkaisempiakin prosesseja aikataulutuksineen avaimet käteen -periaatteella. Nyt työ on loppusuoralla, Buchen kertoo.

Vastavalmistuvan laitteistokokonaisuuden koeajot suoritetaan alkukevään aikana. Vaarallisten kemikaalien kanssa toimivana yrityksenä Bang & Bonsomerille on työ- ja ympäristöturvallisuus ensiarvoisen tärkeää. Vaikka aikataulut ovat kireät, ei asiasta ole koskaan ollut SWS:n suuntaan huomautettavaa.  

– Projektipäällikkö Santtu Naukkarinen on ollut todella järjestelmällinen ja särmä ammattilainen, joka on työmaapalavereissa pitänyt langat osaavissa käsissään. Fakta on, että projekteissa tulee aina yllätyksiä, mutta niistäkin on päästy yksimielisyyteen ja asiat keskusteltu läpi kuten kuuluukin. 

Kannattavaa sekä businekselle että ympäristölle 

Avoimuus sekä luottamuksellisuus kuuluvat hyvään yhteistyöhön puolin ja toisin, eikä “kiemurtelu” matkan varrella palvele ketään.

– Arvostan SWS:n selkärankaa kantaa vastuun ja pitää kiinni siitä, mitä luvataan. Jos jotain hässäkkää ilmaantuu, niin siitä tiedotetaan heti, jolloin asioihin voi mahdollisesti vielä vaikuttaa, Bang & Bonsomerilla jo 13 vuotta kokemusta kartuttanut Buchen pohtii ja jatkaa. 

– SWS:n osaamisydin on nähdä maapallo kokonaisuutena. He tarjoavat ratkaisuja, jotka tekevät energiataloudesta kannattavaa sekä bisnekselle että ympäristölle. Usko omaan, vahvaan tekemiseen antaa heille rohkeutta tarttua haastaviinkin projekteihin ennakkoluulottomasti. 

Lämmönvaihtimien, siirtimien ja projektihallinnan lisäksi yhteistyö pitää sisällään konsultointia laajemmassakin mittakaavassa. SWS:n toimitusjohtaja Juha Mäntysen kanssa kontaktiverkostoja jaetaan sekä ajatuksia vaihdetaan välillä yli yritysrajojenkin.

– Kiitän Bang & Bonsomeria luottamuksesta ja haastavistakin projekteista, jotka ovat jalostaneet osaamistamme ja vahvistaneet yrityksemme kilpailukykyä. Vastavuoroisesti olemme sitoutuneet kehittäneet tuotteitamme ja palveluitamme vastaamaan yhä paremmin Bang & Bonsomerin tarpeisiin. Rohkeus, kyky mukautua ja oppia uutta ovat kulmakiviä molempien yritysten menestykselle, Mäntynen pohtii.

Suosittelun arvoista ajan ja resurssien säästöä  

SWS:n asiakkaana Bang & Bonsomer on pystynyt kohdentamaan omia resurssejaan järkevämmin. Budjetissa ja aikataulussa on pysytty paremmin verrattuna siihen, että urakka olisi ollut kokonaan omilla harteilla. 

– Maailmalla on paljon kilpailevaa tietoa ja yrityksiä, joiden joukosta on kullanarvoisen tärkeää löytää jonkun jo aikaisemmin hyväksi koeponnistamat kumppanit. Sen lisäksi, että tulevaisuus näyttää lupaavalta meidän yhteistyöllemme, niin voin vahvasti suositella SWS:n ammattitaitoa myös omille asiakkailleni ja sidosryhmilleni, Buchen päättää. 

Onko yritykselläsi tarvetta muuttaa hukkalämpö hyötyenergiaksi?

Tutustu energiateknologian palveluihimme!